Sjajan potez dvojice igrača: Horić i Bjeloš oprostili dugovanja NK Čelik
Horić je još jednom pokazao da mu je stalo do kluba u kojem se počeo karijeru i afirmisao se kao igrač

Gest koji će navijači sigurno znati cijeniti

Sjajan potez dvojice igrača: Horić i Bjeloš oprostili dugovanja NK Čelik · Saznajemo

D. Kurbegović

Do početka takmičenja u Kantonalnoj ligi ZDK u nogometu ostalo je još mjesec dana. Kao što smo ranije pisali, u ovom takmičenju bi trebalo nastupiti 10 klubova, od čega čak pet iz Zenice.

Velikan našeg nogometa NK Čelik će, odlukom Skuštine kluba, naredne sezone igrati u najnižem rangu takmičenja. Novo rukovodstvo kluba prihvatilo se veoma teškog zadatka, ali već od samog početka pokazuju ozbiljnost i iskrene namjere, iako još uvijek nemaju nikakvu pomoć od Grada, kantona ili od nekih zeničkih sponzora.

Brojna su dugovanja ostala iza turskih "investitora", pa tako i prema dvojici igrača Kenanu Horiću i Nikoli Bjelošu. Horiću je klub bio dužan 32.000 KM, dok je Bjelošu dug bio 21.000 KM. Nakon razgovora s rukovodstvom kluba, ova dvojica igrača da su odlučila da oproste dug koji kluba ima prema njima, što je svakako veliki gest i potez vrijedan hvale.



Horić i Bjeloš ispali su veoma korektni u možda najtežem trenutku za klub i svojoj historiji i time su pokazali svoju ljudskost.

Do kraja mjeseca bit će zvanično poznato i ime šefa struke, a svakako da će dosta toga značiti od najavljivanje podrške Grada i gradonačelnika, koji je dao podršku novoj Upravi Čelika, ali još konkretno nije ništa učinjeno, kada je u pitanju novčana pomoć, odnosno saniranje dugova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Samo kod nas mozes naici da ljudi ne budu placeni za ono sto su odradili. I jos imas odobravanje mase za takve stvari... Cuj bravo momci, prekorektno, i slicno...
5 4
Denchi
Bravo momci, pravi primjer!!!
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti