Selim Žuna ostaje u NK Čelik bez obzira na ispadanje u Kantonalnu ligu ZDK
Žuna je u prošloj sezoni imao veliku minutažu, te će njegov ostanak u Čeliku biti veliki dobitak za klub

Mladi veznjak u prošloj sezoni imao veliku minutažu

Selim Žuna ostaje u NK Čelik bez obzira na ispadanje u Kantonalnu ligu ZDK · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Još mjesec dana ostalo je do početka nove sezone u Kantonalnoj ligi ZDK. Kao što smo ranije pisali sigurno da će se ovaj rang takmičenja dosta pratiti u bh.javnosti, budući da će jedan od velikana našeg fudbala NK Čelik iz Zenice nastupati u ovom rangu takmičenja.

Sigurno da Zeničanima neće biti lako da se naviknu na najniži rang takmičenja, ali po svemu sudeći u novu sezonu bi mogli ući s veoma jakim sastavom. Kao što smo ranije najavljivali Adis Nurković i Aidin Mahmutović voljni su ostati u klubu i pomoći u teškim trenutcima za klub.

Ipak najveći dobitak za klub jeste što će u narednoj sezoni kako saznajemo nastupati i 19-godišnji veznjak Selim Žuna. Ovaj nogometaš prošao je sve omladinske kategorije Čelika, bio kapiten i najbolji strijelac juniora, te je sa 18. godina debitovao za seniore. U prošloj sezoni upisao je 15 nastupa, te se nametnuo svojim ponašanjem i igrama na terenu.

Iako su postojale opcije oko odlaska u hrvatski Rudeš, od toga na kraju neće biti ništa, a mladi igrač je postigao dogovor s novim rukovodstvom Čelika te će i naredne sezone igrati za crno-crvene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostanak Žune, uz ranije najavljene Nurkovića i Mahmutovića, te eventualno još jednog ili dvojicu iskusnijih igrača bit će veliki dobitak za Čelik za narednu sezonu, budući da će pored nekolicine iskusnijih ekipa biti sastavljena od mlađih igrača, koji su željni dokazivanja u crno-crvenom dresu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BatonDezitijat
Da je kvalitet nebi ni bio u celiku a kamo.li u kantonalnoj ligi
3 12
Make075
Bravo mali.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi