Doktori savjetuju Mikeu Tysonu da odustane od borbe jer bi ona mogla imati teške posljedice

Edmir Škorić

Mike Tyson i Roy Jones 12. septembra će odraditi meč u humanitarne svrhe, ali doktori smatraju da to nije pametno.

Pedesetčetverogodišnji Tyson nas je sve oduševio nedavnim objavama s treninga i nevjerovatnom spremnošću i eksplozivnošću u tim godinama, a u dobroj formi je i tri godine mlađi rival.

Ipak, independient piše kako je nekadašnjim prvacima teške kategorije savjerovatno da odustanu od borbe unatoč tome što je organizator uveo pravilo da nema nokauta i da meč bude prekinut pri prvoj posjekotini.

"Kada ostarimo postanemo ranjiviji i našem mozgu je potrebno mnogo više vremena da se oporavi od povreda", izjava je jednog od doktora, koji je poručio da se radi o opasnoj ideji koja borce može ostaviti sa ozbiljnim povredama, pa čak i mrtve!

Ipak, ljubitelji boksa i fanovi Tysona žele ga vidjeti još jednom u ringu bez obzira što će to biti daleko drugačije nego u vremenima kada je Mike bio u bokserskim visinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.