Slučaj Martinez

Predsjednik Barcelona priznao: Zastoj u pregovorima s Interom

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je otvoreno priznao da je u pregovorima o transferu Lautara Martineza došlo do zastoja.

O interesu i nastojanjima Barcelone da dovede argentinskog napadača iz Intera se priča već mjesecima, toliko da su i u katalonskom klubu prestali kriti svoju želju da dovedu Martineza.

Argentinca, kojeg za saigrača želi i Lionel Messi, na Nou Campu vide kao dugoročnu zamjenu za Luisa Suareza koji je ušao o "ozbiljne godine".

Pregovara se odavno, ali sada Bertomeu priznaje da nema novog napretka.

"Razgovarali smo sa Interom, ali trenutno je to u zastoju", rekao je Bartomeu za Mundo Deportivo, pa dodao:

"Fokus našeg sportskog segmenta je sada na Ligi prvaka, koja je odmah iza ugla".

Bartomeu je demantovao i špekulacije da bi Messi mogao narednog ljeta kao slobodan igrač put Intera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je nekoliko puta rekao da želi završiti karijeru u Barceloni i namam nikakvih dilema da će produžiti ugovor. Imam jako bliske odnose sa njim, kao i sa svakim drugim kapitenom", izjavio je Bartomeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.