Fantastični Lukaku i Sanchez za novu pobjedu Intera

Serija A

Fantastični Lukaku i Sanchez za novu pobjedu Intera

E. Škorić

Inter je u 36. kolu Serije A gostovao Genoi koju je savladao rezultatom 3:0.

Inter je nakon dva uzastopna remija u prvenstvu, večeras došao do 22. pobjede i vratio se na drugo mjesto. Nerazzurri imaju 76 bodova, četiri manje od lidera Juventusa koji u nedjelju ima priliku pobjedom nad Sampdorijom osigurali deveti uzastopni Scudetto.

Dakle, teoretski Inter još može da se nada tituli, ali jasno je da Stara dama neće dozvoliti sebi takvu glupost.

Interu je vodstvo u Đenovi donio Romelu Lukaku novi golom, glavom pogodivši na ubačaj Biraghija, da bi na 2:0 povisio Alexis Sanchez u 83. minuti na ubačaj Victora Mosesa. Lukaku je novim golom u nadoknadi ovjerio trijumf gostiju iz Milana. Belgijanac je u prvoj sezoni u Italiji postigao 22 kola, a može i da pojača taj učinak u preostala dva kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa će doći u opasnost ako Lecce uspije slaviti u Bologni jer će onda biti samo bod razlike između Đenovljana i ekipe koja se nalazi u opasnoj zoni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi