Uputili čestitke svom budućem igraču

Barcelona se na bosanskom jeziku oglasila na Twitteru nakon što je Pjanić s Juventusom postao prvak

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su na svom terenu pobijedili Sampdoriju sa 2:0 čime su i teoretski osigurali odbranu titule prvaka Italije.

Nevjerovatna dominacija Juventusa tako se uspjela nastaviti jer je ovo čak deveta uzastopna titula za klub iz Torina. Nakon utakmice u centru pažnje našao se i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji će na kraju sezone napustiti Juventus.

Pjanić će odigrati ostatak Serije A i Lige prvaka za Juventus, a potom će put Barcelone s kojom je već ozvaničio saradnju. Jasno je da u Barceloni pomno prate sve igre Pjanića koji je i sinoć bio jedan od najboljih na terenu.

Za bh. veznjaka ovo je četvrta titula prvaka Serije A s Juventusom, a naredne sezone će se za titulu boriti u Španiji u dresu Barcelone. Katalonci su sinoć pokazali svoju veličinu jer su putem Twittera čestitali titulu prvaka Italije našem reprezentativcu i to na bosanskom jeziku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Čestitamo Miralem Pjanić", poručili su iz Barcelone što je još jedna potvrda da su sportisti zaista najbolji ambasadori naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.