Bio je tu od prvog dana

Samo jedan igrač Juventusa je osvojio devet uzastopnih Scudetta

Edmir Škorić

Juventus je u nedjelju navečer pobijedio Sampdoriju i tako stigao do devete uzastopne titule prvaka Italije. Jedini čovjek u trenutnom timu Stare dame koji je tu od početka te nevjerovatne dominacije je Giorgio Chiellini.

On je u svakoj od proteklih devet sezona upisao barem jedan nastup, a sve je počelo u sezoni 2011/12.

Andrea Barzagli se povukao prošlog ljeta i on je ostao na osam osvojenih Scudcetta, kao i Leonardo Bonucci koji je jednu sezonu proveo na posudbi u Milanu, a Gigi Buffon je također ostao uskraćen za svih devet naslova jer je jednu sezonu bio u PSG-u.

Chiellini je nedavno produžio ugovor do ljeta 2021. i navršit će 36 godina sljedećeg mjeseca. U dresu Juventusa je sakupio 510 utakmica i postigao je 36 golova uz 22 asistencije.

Osim devet Scudetta, ima i četiri Kupa, četiri italijanska Superkupa i titulu Serije B iz sezone 2006/07.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.