Banjalučanin ga želi u svom timu

Legia dovodi Bosanca koji 'rešeta' mreže u Austriji

Banjalučanin Aleksandar Vuković predvodio je Legiju do 14. titule u Poljskoj.

Za Vukovića koji je devedesetih godina karijeru počinjao u Borcu to je bio prvi trofej u samostalnoj trenerskoj karijeri, a kako bi nastavio u istom pravcu, intenzivno traga za 'pravim' pojačanjima.

Ako je vjerovati onome što pišu poljski mediji, napad Legije bi u narednoj sezoni mogao biti jači za Darija Tadića, fudbalera rođenog u Odžaku, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Austriji.

Tadić je za Hartberg u 33 odigrane utakmice zabio čak 21 gol, tako da interesovanje kluba kao što je Legia nije iznenađujuće, a uz sve to postao je i slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Poljaci navode da je Legia ozbiljno zainteresovana i da se već vode pregovori, a cijeli posao želi pokvariti Hartberg koji pokušava nagovoriti Tadića da produži ugovor i pomogne im u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Inače, ovaj napadač je s porodicom početkom devedesetih izbjegao u Austriju i tamo je počeo karijeru. Najprije je igrao za Austriju Beč, potom Wiener Neustadt i Austriju Lustenau, a nastupao je i za mlađe selekcije ove zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.