Vranješ jedan gol posebno pamti: 'Kakva atmosfera!'

Govorio o periodu provedenom u Legiji

Vranješ jedan gol posebno pamti: 'Kakva atmosfera!'

Stojan Vranješ je, prije nego što se vratio u bh. fudbal, imao prilično dobru inostranu karijeru.

Najbolji fudbaler i prvi strijelac Borca iz Banjaluke je igrao u Srbiji, Rumuniji, ali daleko najveći trag ostavio je u Poljskoj gdje je noseći dres Legije dva puta osvojio i prvenstvo.

Iako je od toga prošlo nekoliko godina, Vranješ nije zaboravljen u Poljskoj gdje je ovih dana dao intervju u kojem se prisjetio dana provedenih u jednom od najvećih tamošnjih klubova.

"Bio sam vrlo zadovoljan onim što sam učinio te 2015. godine, naročito u jesen. Postigao sam dva gola u prvenstvu, zatim dva u kupu i jedan u Evropskoj ligi. Stekao sam i povjerenje tadašnjeg trenera Heninnga Berga. Vjerovao je u mene", prisjetio se Vranješ, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stigli su i trofeji, uz prvenstvo osvojili smo i kup, što su lijepe uspomene na period u Legiji. Epizodu u Varšavi uljepšao je i gol koji sam dao Napoliju u Evropskoj ligi. Bila je sjajna atmosfera na San Paolu."

Banjalučanin je nakon epizode u Legiji otišao u Piast Gliwice, zatim u Željezničar, a od janara 2019. godine ponovo je u matičnom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi