Već je odlučio

Edin Višća sada može tražiti šta god želi: Potpis bh. fudbalera je formalnost

Midhat Šljivak

Edin Višća odveo je Bašakšehir do titule prvaka Turske.

Do historijskog trofeja istanbulski tim je došao odigravši fantastičnu sezonu, a svakako da je najzaslužniji čovjek Višća koji je ove sezone u 33 utakmice ostvario učinak od 13 golova i 13 asistencija.

Višća se odmah nakon završetka sezone počeo povezivati sa drugim klubovima. Fenerbahče i Bešiktaš su se spominjali kao moguće destinacije, ali nakon devet godina i 346 odigranih utakmica za klub, čini se kako nema potrebe da se išta mijenja.

Bh. fudbaler može da traži šta želi od rukovodstva Bašakšehira. Sa njim se već vode pregovori o produžetku saradnje i turski mediji tvrde da je to već samo stvar formalnosti i da će Višća potpisati novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ako Višća ode sa titulom napravit ćemo mu statuu. On je najvažniji igrač, sjajan čovjek i igrač koji će dobiti svoju statuu", rekao je u oktobru prošle godine predsjednik kluba Goksel Gamusdag.

Edin Višća je apsolutna legenda Bašakšehira i sigurno da će ostati zlatnim slovima upisan u historiju kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.