Erdogan ugostio Višću i društvo

Nakon osvajanja titule prvaka Turske

Erdogan ugostio Višću i društvo

Bašakšehir je još ranije potvrdio prvi titulu prvaka Turske u svojoj historiji, a sinoć je istanbulskom timu zvanično uručen šampionski pehar.

Bh. reprezentativac Edin Višća je i ove sezone bio sjajan i konačno odveo ekipu Bašakšehira do toliko željenog pehara.

Bašakšehir je iskoristio probleme koje su imali istanbulski velikani i na kraju idržao borbu za prvo mjesto sa Trabzonsporom.

Razloga za zadovoljstvo ima i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, veliki navijač Bašakšahiera. Šta više, mnogi vjeruju da je moderni Bašakšehir upravo njegov sportski projekat.

Danas, dan nakon uručenja pehara, Erdogan je u predsejdništvu ugostio čelnike, članove uprave i fudbalere Bešiktaša. Naravno, neizostavna je bila i fotografija na kojoj je sa Erdoganom u društvu i sjajni Edin Višća.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, predsjednik Turske je iskoristio priliku da potpiše dres sa brojem 12 koji je Bašakšehir u njegovu čast povukao iz upotrebe. Erdogan je prije šest godina zaigrao u revijalnoj utakmici povodom otvaranja stadiona Fatih Terim i da je upravo nosio dres Bašakšehira sa brojem 12.

[twitter]https://twitter.com/gudbjornmar/status/1287688479019851777[/twitter]

Top Komentari

Rivaldo
Diktator ugostio rezimski klub, nakon sto im je sredio titulu. Ovi su isto sto i Olimpik u Sarajevu. Zna se sta su Fener, Galata i Besiktas. Ovaj rezimski kvazi klub, nece postojati za 5 godina.
1 1
nijepoznat
Cool
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi