Počinje nova sezona

Topaloviću derbi: Određena službena lica za prvo kolo Premijer lige

Admin Čaušević

Nova sezona Premijer lige BiH počet će za vikend. Prvo kolo nudi nekoliko zanimljivih duela, a derbi će se igrati na Grbavici gdje će Željezničar dočekati Velež. 

Susret velikih rivala igrat će se u terminu od 20:30, a utakmicu će suditi Sabrija Topalović iz Zenice. Asistirat će mu Mizra Demir (Kakanj) te Arnel Novalić (Doboj Istok), a za četvrtog arbitra je izabran Elvis Mujić iz Banovića.

Inače, nova sezona će započeti utakmicom na tušnju između Slobode i Radnika. Susret na Tušnju igra se u subotu od 17:30 i sudit će ga Dragan Petrović iz Banja Luke.

Prvog dana vikenda još će igrati Borac i Mladost. Za glavnog arbitra duela na Gradskom stadionu u Banjaluci od 18 sati je delegiran Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok će meč Zrinjski - Olimpik (subota, 20 sati) suditi Luka Bilbija iz Prijedora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedjelju će Krupa od 17:30 biti domaćin Sarajevu. Pravdu na meču povratnika i aktuelnog prvaka će dijeliti Mateo Musa iz Čitluka.

Prva runda nove sezone će biti zatvorena duelom na Pecari između Širokog Brijega i Tuzla Cityja. Nedjeljni duel koji počinje u 20 sati će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.