Vučica pobijedila sa 3:2

Roma nakon preokreta slavila u Torinu, Edin Džeko zabio još jedan pogodak

Endin Čaušević

Torino i Rome večeras su odigrali sjajan meč na kojem smo vidjeli pet golova, a pobjedu je na kraju upisala Vučica koja je slavila sa 3:2.

Večerašnji meč bolje je otvorio domaći tim koji je poveo u 14. minuti kada je Zaza sjajno asistirao Berengueru koji je pogodio za 1:0, ali slavlje domaćeg tima trajalo je svega dvije minute.

Naime, Roma je poravnala na 1:1 već u 16. minuti kada je Mkhitaryan sjajno uposlio Edina Džeku koji je rutinski savladao golmana Torina i tako postigao svoj 16. gol u ovoj sezoni Serije A.

Roma je stigla do potpunog preokreta već u 23. minuti. Perez je odlično centrirao iz kornera, nakon nebeskog skoka Smalling pogađa za 1:2 i slavlje igrača rimskog kluba.

Na novi gol čekali smo do 61. minute. Džeko je bio u centru pažnje nakon što je uspio da izbori penal, a gol za 1:3 s bijele tačke postigao je Diawara.

Pet minuta kasnije Torino je uspio da se vrati u meč i smanji na 2:3, a strijelac za domaće ovaj put bio je Singo. Do kraja meča vidjeli smo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je ovom pobjedom osigurala peto mjesto i direktan plasman u Evropsku ligu naredne sezone. S druge strane Torino je nešto ranije uspio da izbori opstanak, te su večeras bili nešto opušteniji što se tiče rezultata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.