Napadač Plavih pred transferom

Lendrić u subotu predvodi napad Željezničara, a onda leti za Rusiju? · Saznajemo

Ivan Lendrić, kako stvari stoje, napušta redove FK Željezničar. 

Hrvatski internacionalac na Grbavicu se vratio u januarskom prijelaznom roku, a iako ima važeći ugovor do kraja naredne sezone, izvjesno je će se vrlo brzo razići sa Željezničarom.

Svoju karijeru ovaj 28-godišnji napadač će najvjerovatnije nastaviti u Rusiji, tačnije u novom prvoligašu Khimkiju i ujedno finalisti kupa, kojem bi se trebao priključiti tokom naredne sedmice.

Plavi će za Lendrića dobiti i obeštećenje, a eventualni odlazak neće predstavljati problem za šefa stručnog štaba Amara Osima koji je na poziciji napadača dobro pokriven. Tu su novajlije Luka Juričić i Anel Hajrić, a sve bliže potpunom oporavku je i iskusni Ermin Zec.

Za Lendrića će tako subotnja utakmica protiv Veleža biti ujedno i posljednja u Željinom dresu ukoliko se, naravno, ne desi nešto nepredviđeno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.