Remetić: Željezničaru želim puno sreće u novoj sezoni, ali i ne moraju u prvoj utakmici pobijediti

Trener TOŠK-a nakon utakmice na Grbavici

Remetić: Željezničaru želim puno sreće u novoj sezoni, ali i ne moraju u prvoj utakmici pobijediti

FK Željezničar je danas na Grbavici odigrao svoj zadnji pripremni meč pred početak nove sezone Premijer lige BiH i razbio TOŠK sa 7:0.

Nakon utakmice, trener TOŠK-a Igor Remetić ipak nije bio previše zabrinut zbog visokog poraza svoje ekipe koja ima još dosta vremena da se adekvatno spremi za novu sezonu Prve lige FBiH.

"Prvo da se zahvalimo Željezničaru što je upravo izabrao nas, da mi budemo njihov rival u posljednjoj prijateljskoj utakmici pred nastavak prvenstva... Sigurno je Željezničar jedna dimenzija više, to se vidjelo i na terenu. Iako mislim da je poraz previsok jer smo dosta golova naivno primili, ali ja volim ovakve utakmice, za naš tim je ovo i potrebno, da imamo što više ovakvih jačih provjera, da vidimo gdje se nalazimo u ovom trenutku", rekao je Remetić, pa nastavio:

"Imali smo nekih problema u organizaciji kluba, bili smo u jednom turbulentnom periodu što se tiče priprema. Dosta igrača je dolazilo tokom pripremnog perioda, pa se dosta odrazilo to na radu. Nadam se da je taj turbulentan period iza nas, bila je ta skupština, formirali smo Upravni odbor i mislim da klub sada može normalno da funkcioniše i nadam se da ćemo pružati bolje rezultate. Što se tiče današnje utakmice, ne trebamo tugovati ili nešto tako, okrećemo se prvenstvu, pred nama je još 10 dana rada, još jedan turnir i onda ćemo imati puno jasniju sliku."

Da li je igrački kadar kompletiran?

"Mislim da je završeno, danas je upravo došao Čubara iz zeničkog Čelika, mislim da smo zaključili tu neku listu. Ako bude eventualno još nešto... Uglavnom, ponavljam, igrači su nam u hodu dolazili što se dosta odrazilo na pripremni period..."

"Moram istaći da Željezničaru želim puno sreće u nastavku prvenstva, ali ne moraju u ovoj prvoj utakmici da pobijede", poručio je šaljivo Remetić, inače Mostarac i nekadašnji fudbaler Veleža. A Željezničar novu sezonu PL BiH otvara upravo protiv Veleža, u subotu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Šta navijači mogu očekivati od TOŠK-a?

"Ambicije su da budemo u gornjem dijelu tabele, pokušaćemo zadržati našu nepobjedivost na Lukama, nadam se da ćemo nastaviti tu tradiciju".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti