Osim: Ništa nam utakmica nije pokazala osim da Lendrića ide pravo lopta

Trener Željezničara nakon meča

Osim: Ništa nam utakmica nije pokazala osim da Lendrića ide pravo lopta

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su na Grbavici porazili TOŠK sa 7:0 u pripremnoj utakmici.

Plavi su odigrali svoj posljednji pripremni meč pred početak sezone, a već u subotu ih očekuje okršaj na Grbavici protiv Veleža.

Nakon meča prisutnim novinarima obratio se trener domaćeg tima Amar Osim koji je imao šta da kaže.

"Trening utakmica i baš je tako ispalo. Svi odigrali po 45 minuta i ništa nam utakmica nije pokazala osim da Lendrića ide pravo lopta što nije loše po nas. Ostalo, nije se imalo šta vidjeti jer protivnik nije bio baš, doduše skupili su se tek nedavno pa nisu na fizičkom nivu na kojem bi nam mogli parirati", rekao je Osim, te je komentarisao eventualni odlazak Lendrića.

"Znam da je on naš igrač. Šta pišu mediji ne mogu da utičem isto tako što ne mogu da utičem na to šta priča ulica. Zasad je naš igrač pod ugovorom još najmanje godinu dana. Imamo jako tešku utakmicu u subotu gdje računamo na njega jer je pokazao da je u dobroj formi i on nam je jedna od uzdanica za meč u subotu".

Osim je otkrio i da li je zadovoljan s onim što je vidio tokom priprema za novu sezonu.

"Nisu dramatično drugačije ove pripreme od nekih normalnih. Igrači su otprilike vratili nekakvu formu nakon duge pauze, ne vjerujem da je to neka potpuna forma, ali ući će u prvenstvo koliko-toliko spremni. Vidjet ćemo kad počne prvenstvo ko je spreman, a ko nije u ta naka dva-tri kola i tada ćemo moći izvući neki bolji zaključak".

Otkrio je i kakva je situacija sa Štilićem, Juričićem i Veselinovićem koji imaju problema s povredama.

"Nije ih bilo, liječe se i imaju svi mogućnost da igraju u subotu, a da su fit totalno nisu. U tri dana se situacija može dramatično po popraviti, ali i ne mora. Mi se nadamo da će se dramatično popraviti i da budu fit. Imamo šta imamo, moramo tu utakmicu kako god znamo skupiti energiju i izvući što bolji rezultat".

Osvrnuo se i na protivnika u prvom kolu, ekipu Veleža.

"Ostalo im je 11-12 igrača koji su prošle godine bili tu i nisu dramatično mijenjali stil igre, a dodatno su se uhodali. Za Fajića su našli zamjenu koji ima gotovo iste karakteristike. Umjesto Maneva su doveli zemljaka koji vjerovatno nije loš igrač. Očekujemo definitivno jako tešku utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je riječi i o tome da se utakmice igraju bez publike na početku prvenstva.

"Možda je veći pritisak što ćeš čuti trenera kojeg ne čuješ kada je publika i možda je nekome to veći pritisak. Vidjet ćemo kako će biti bez publike, definitivno čudno. Niko ne zna tačno kako će se ponašati i kako ćemo reagovati na sve to".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zee
Gledaj odvratno kopile....
4 11
Rajvosa2019
Brkica u svom stilu , puno prica a u stvari nista konkrento nije rekao - i kao i uvjek Pokerface
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi