Željezničar sa 7:0 deklasirao TOŠK na Grbavici uz hat-trick Lendrića

Posljednja provjera pred početak sezone

Željezničar sa 7:0 deklasirao TOŠK na Grbavici uz hat-trick Lendrića

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara danas su bez većih problema na svom terenu pobijedili TOŠK sa 7:0 u prijateljskoj utakmici.

Plavi su odigrali posljednju pripremnu utakmicu pred početak nove sezone Premijer lige BiH koji je zakazan za ovaj vikend. Domaći su odlično otvorili meč i zaprijetili u sedmoj minuti preko Zeca, ali je ostalo 0:0.

Međutim, samo tri minute kasnije Željezničar je poveo sa 1:0. Zec je ovaj put bio dosta uspješniji, te je glavom pogodio mrežu ekipe iz Tešnja. Domaći su nastavili u visokom ritmu i to im se brzo isplatilo.

Željezničar je u 21. minuti poveo sa 2:0. Zec se dobro snašao u gužvi pred golom protivnika, te je uposlio Anela Hajrića koji je lagano pogodio i udvostručio prednost ekipe s Grbavice.

U 29. minuti zaprijetio je i TOŠK, ali udarac Mehića u posljednji trenutak izblokirao je jedan od igrača Željezničara. Tri minute kasnije ponovo prijeti Zec, ali ovaj put samo korner za Plave.

Ipak, Željo je do kraja prvog dijela zabio još jedan gol. To se desilo u 40. minuti kada je Hajrić svojim drugim golom povisio na 3:0.

Na početku drugog dijela nije bilo previše uzbuđenja. Ipak, prva ozbiljnija šansa donijela nam je novi gol. To se desilo u 59. minuti kada je Bekrić odlično centrirao iz kornera, a gol za 4:0 postigao je Ivan Lendrić.

Deset minuta kasnije na semaforu je bilo 5:0. Ovaj put Blažević je bio asistent, a strijelac ponovo Lendrić. Samo minutu kasnije Željo postiže i šesti gol. Hajdarević je sve lijepo uradio, ušao u kazneni prostori i lagano pogodio za 6:0.

U samom finišu vidjeli smo i sedmi gol u mrežu gostiju. U 85. minuti grešku golmana TOŠK-a iskoristio je Lendrić koji hat-trickom postavlja konačnih 7:0.

Prijateljska utakmica:

Željezničar - TOŠK 7:0 (Zec 10', Hajrić 21'. 40', Lendrić 59, 69', 85', Hajdarević 70')

Željezničar: Erić, Beća, Jovanović, Miletić, Milićević, Jamak, Alispahić, Mujić, Zec, Mujezinović, Hajrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom dijelu igrali su: Erić, Ikić, Kosorić, Stevanović, Šehić, Sadiković, Hajdarević, Bekrić, Stanić, Blažević, Lendrić.

TOŠK: Selimović, Kurdić, A. Delić, Hukara, Vulić, Mehić, Kaptean, K. Delić, Mahmutović, Škrijelj, Dizdarević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Mozemo mi pisati sta hocemo , ali brkica polako slaze kockice- forma konstantno u usponu
12 3
Lafac
Pitari,Rodjeni opletite, samo cekamo vase " objektivne " komentare !!
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi