Bh. veznjaka želi član Bundeslige

Amer Gojak dobio ponudu kakva se ne odbija: Odličan sistem, Liga prvaka, sve što je potrebno

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak (23) ima zaista sjajne ponude za nastavak karijere.

Vezista zagrebačkog Dinama ovog ljeta će sasvim sigurno napustiti redove hrvatskog šampiona, ali pred njim je jako teška odluka o tome gdje nastaviti karijeru.

Poznata evropska imena žele bh. fudbalera. Među njima su Leeds, Everton, Fiorentina, Atalanta, Bešiktaš, Hertha, a nakon tima iz Berlina još jedan tim iz Bundeslige se uključio u bitku za njegov potpis.

To je ekipa RB Leipziga. Navodno, sjajni njemači tim je ozbiljno zainteresovan za angažovanje Gojaka ovog ljeta i pokušat će da ga ukradu ispred nosa drugim ekipama.

Gojak je još ranije istakao da mu novac nije bitan kada je potencijalni transfer u pitanju. Ono što mu Leipzig može ponuditi je igranje Lige prvaka i to ih automatski svrstava među favorite za njegov potpis.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, bh. fudbaler će imati sasvim dovoljno vremena da razmisli o narednom koraku u karijeri, a ime novog kluba mogli bismo saznati u narednih nekoliko sedmica.

Dinamo će za usluge bh. fudbalera tražiti između pet i deset miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.