Željezničar u subotu dočekuje Velež

Osim: Imali smo zadnjih dana nekih pehova i ne znamo još tačno u kakvom ćemo sastavu nastupiti

Endin Čaušević

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje ovog vikenda, te ćemo ponovo gledati fudbal na premijerligaškim terenima nakon više od četiri mjeseca pauze.

Jedan od derbija prvog kola igra se u subotu na Grbavici gdje će Željezničar ugostiti ekipu Veleža. Ova utakmica igra se od 20:30 sati pred praznim tribinama s direktnim prenosom na Areni Sport.

Pred ovu utakmicu oglasio se i trener Plavih, Amar Osim, koji je poručio da zna da njegovu ekipu očekuje u subotu itekako težak zadatak protiv neugodnog protivnika.

"Poželjeli smo se takmičarskih utakmica definitivno nakon skoro pet mjeseci od zadnje takmičarske utakmice. To je ono zbog čega igramo i zbog čega se ovim bavimo da igramo prave utakmice, a ne prijateljske i svjesni smo težine zadatka koji nas očekuje zbog više razloga. Igramo protiv neugodnog protivnika koji nam u zadnje vrijeme ne leži baš specijalno, zbog toga što je prva utakmica i što niko ne zna tačno na čemu je i ta prva utakmica uvijek nosi neke stvari koje se teško mogu planirati".

"Zbog toga što nismo u idealnom stanju kada su u pitanju povrede. Imali smo zadnjih dana nekih pehova i ne znamo još tačno u kakvom ćemo sastavu nastupiti. Nismo to planirali, izgubili smo zadnjih sedam dana tri-četiri igrača, neke definitivno za meč, a neki su roviti i upitni su što definitivno nije bilo nešto što smo očekivali i zbog svega toga očekujemo težak meč. Ali, spremni smo i pripremamo se za to skoro pet mjeseci da igramo prave utakmice i u subotu navečer nadam se da ćemo biti motivisani kako treba i da ćemo ostvariti najbolji mogući rezultat".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim se osvrnuo i na pripremni period koji je sada iza Željezničara.

"Igrali smo protiv par federalnih prvoligaša gdje je realno bilo da ćemo pobijediti. Igrali smo tri-četiri utakmice protiv ekipa iz našeg ranga gdje isto tako hajde, ne kažem da moramo pobijediti, ali u principu smo tu negdje. Tako da to nije nešto što treba dizati euforiju. Vidjet ćemo u subotu gdje smo i šta smo. Ne samo u subotu jer ja kažem da će se nakon dva-tri kola da se vidi gdje je ko. Tada će se znati gdje je ko i u kakvoj formi", zaključio je Osim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.