Veznjak Plavih pred meč na Grbavici

Sadiković: Velež je uvijek neugodan, ispostavilo se da su nam uzeli titulu prošle sezone

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara u subotu na Grbavici dočekuju Velež u okviru prvog kola Premijer lige BiH.

Nakon više od četiri mjeseca fudbal se vraća na premijerligaške terene, a već u prvom kolu očekuje nas derbi Željezničara i Veleža.

Pred ovu utakmicu govorio je veznjak sarajevskog tima Damir Sadiković koji je poručio da je Velež u prethodnom periodu itekako nezgodan protivnik, te da su ih prošle sezone koštali titule prvaka.

"Atmosfera je dobra već odavno, od početka samih priprema i atmosfera je uvijek bila tu. Ekipa Veleža je uvijek neugodna i znamo koliko smo problema imali zadnja dva susreta s njima i na kraju se ispostavilo da su nam uzeli titulu. Nažalost, nismo znali tada da će doći do prekida sezone, ali šta je tu je", rekao je Sadiković i dodao.

"Počinje nova sezona, prva domaća utakmica nažalost bez navijača. I to je neki novi ambijent i morat ćemo se prilagoditi što prije. Što se prije naviknemo da igramo bez publike, to će za nas biti bolje, a mi smo Željo i moramo da odmah startamo što bolje pogotovo na domaćem terenu da ne gubimo bodove".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.