Šest komada u mreži gostiju

FK Borac deklasirao FK Mladost

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Borac je u prvom kolu Premijer lige lagano i uvjerljivo savladao Mladost iz Doboj Kaknja sa 6:0.

Borac žestoko ulazi u ovaj meč. Zikljić već u petoj minuti prijeti Bukviću, golman Mladosti dobro brani, no već u narednoj akciji Bukvić nije imao nikakve šanse.

Igrala se deveta minuta kada je Milan Jovanović postigao spektakularan gol sa 30 metara za prednost domaćeg tima od 1:0.

Mladost je igrala otvoreno. Imali su i oni jedan šut preko Vazde, lagan je to plijen bio za Pavlovića, da bi u 18. minuti Borac zabio i drugi put danas.

Lukić izbacje dvojicu fudbalera, upošljava Stojana Vranješa, a ovaj lagano postiže gol za 2:0.

Mujarić je imao dobar šut prema Pavloviću, lopta je otišla preko gola, a nakon 10-ak minuta mirnije igre u 33. minuti vidjeli smo još jedan fantastičan potez.

Hiroš je 'prodao' loptu na sredini terena. Vladan Danilović se odlučio na šut sa 40 metara, lobovao je Bukvića, a lopta se od prečke odbija o leđa golmana Mladosti i to je blo 3:0.

Nastavio je Borac sa napadima, a to im je donijelo još jedan gol u finišu prvog dijela. Almedin Ziljkić je pogodio za 4:0 u 44. minuti i ovo je bio rezultat nakon prvog dijela.

U nastavku nismo vidjeli previše sa obje strane. Borac je malo smanjio gas, a Mladost nije mogla previše.

Ziljkić je imao dobar šut, Bukvić brani, da bi u 71. minuti Nedim Hadžić promašio veliku šansu za goste. Nije uspio zabiti sa dva metra, a kazna je stigla već u narednom napadu kada Goran Zakarić pogađa za 5:0.

Tačku na ovaj meč u 84. minuti stavlja ponovo Goran Zakarić koji pogađa za konačan rezultat susreta od 6:0.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Borac - Mladost 6:0 (Jovanović 9', Vranješ 18', Danilović 33', Ziljkić 44', Zakarić 74.)

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Danilović (od 72. Kajkut), Dujaković (od 60. Vojnović), Brtan (od 60. Radulović), Subić (od 30. Kujundžić), Lukić (od 72. Marković), Vranješ, Milojević, Ziljkić, Zakarić. Trener: Vlado Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Bukvić, Duraković, Vazda (od 61. Mašić), Hadžić (od 87. Čago), Hiroš, Mirkov (od 56. Mirkov, Mujarić (od 61. Marić), Kovač, Mahmić, Nikolić, Begić (od 87. Goralija). Trener: Fahrudin Šolbić

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.