Postignuto 15 golova

Pregled prvog kola Premijer lige: Za početak isto kao i lani

Admin Čaušević

Minulog vikenda startarala je nova sezona Premijer lige BiH, a prvo kolo nije ponudilo prvoklasno iznenađenje. 

Na šest utakmica postignuto je 15 golova, identičan je to učinak kao u prvoj rundi prošle sezone, s tim da ni na jednom meču nisu mirovale mreže.

Najefikasniji su bili fudbaleri Borca koji su sa 6:0 pobijedili Mladost DK. Taj meč je ujedno bio i susret s najviše golova na otvaranju takmičarske godine 2020/21.

Aktuelni prvak FK Sarajevo je u pohod na treću titulu u nizu krenuo pobjedom nad Krupom (0:2), dok je Željezničar s ubjedljivih 3:0 pobijedio Velež i u novu sezonu ušao na sjajan način.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda i Radnik su remizirali odigravši 1:1, dok su minimalne trijumfe upisali hercegovački rivali Zrinjski i Široki Brijeg nad Olimpikom, odnosno Tuzla Cityjem.

Sve golove u režiji Arene Sport pogledajte u video prilogu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.