Džeko predovdi Vučicu

Nekoliko promjena na listi igrača koje je Roma prijavila za Evropsku ligu

Edmir Škorić

Roma je prijavila tim koji će igrati završnicu Evropske lige, a Chris Smalling i Javier Pastore se ne nalaze na njemu.

Popis je dovršen i najavljen uoči predstojeće utakmice protiv Seville u osmini finala koja se igra u četvrtak.

Bruno Peres, Roger Ibanez i Nicolo Zaniolo zamijenili su Smallinga, Merta Cetina i Pastorea na popisu igrača registrovanih za ostatak takmičenja.

Roma je stoga potvrdila da nije uspjela postići dogovor s Manchester Unitedom u vezi s engleskim defanzivcem Smallingom. Davide Zappacosta ni ovaj put nije uključen, jer se nije oporavio od povrede.

Trener Paulo Fonseca će računati na sljedeće igrače:

Pau Lopez, Mirante, Peres, Fazio, Ibanez, Mancini, Santon, Spinazzola, Kolarov; Cristante, Diawara, Kluivert, Mkhitaryan, Pellegrini, Perez, Perotti, Under, Veretout, Villar, Zaniolo, Džeko, Kalinić.

Inače, Roma dobija novog vlasnika uskoro i od toga će dosta toga ovisiti. Kako navode italijanski mediji, aktuelni vlasnik rimskog kluba James Pallotta blizu je dogovora sa Friedkin grupacijom o prodaji vrijednoj 600 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novi vlasnik možda će imati drugačije planove, nije isključeno da krene s rezanjem plata i podmlađivanjem ekipe, što bi moglo značiti definitivni kraj našeg napadača na Olimpicu.

Njega, podsjetimo, uveliko žele Inter i Juventus, pa nije nemoguće da ga naredne sezone gledamo u nekom drugom dresu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.