Zvanični kraj velike karijere

I Lionel Messi biranim riječima ispratio Ikera Casillasa u penziju

Legendarni španski golman Iker Casillas je jučer i zvanično otišao u penziju.

Jedna od "ikona" Real Madrida, španskog fudbala, pa i Porta u kojem je priveo kraju svoju karijeru je odlučio da je vrijeme za odmor od golmanskih rukavica, a nakon što je zvanično otišao u penziju počele su pristizati stotine poruka njegovih bivših saigrača, saradnika, ali i rivala.

Oglasio se o Ikerovoj penziji i Lionel Messi, sa kojim je Iker Casillas svojevremeno vodio velike bitke na terenu i kojeg je uvijek cijenio, pa ga tako jednom prilikom nazvao i najboljim s kojim se suočio na terenu.

I Lionel Messi je biranim riječima ispratio Ikera u zasluženu fudbalsku penziju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Iker danas odlazi u penziju, ali on je davno ušao u historiju fudbala, ne samo zato što je jedinica za veličinu u LaLigi, nego i zato što je uspio osvojiti sve na međunarodnom nivou", rekao je Messi za AS, pa se obratio "direktno" legendarnom čuvaru mreže:

"Ti si spektakularan golman i bilo je jako teško imati te za protivnika, ali pogledam li unazad mislim i da je to bilo poprilično lijepo rivalstvo koje nas je natjeralo da dajemo sve od sebe kada bismo igrali jedan protiv drugoga".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.