Iker završio karijeru pa se mnogi sjetili legendarne priče: Kako je ocu kao klinac 'izbio' milion?

Nezaboravna lekcija

Iker završio karijeru pa se mnogi sjetili legendarne priče: Kako je ocu kao klinac 'izbio' milion?

Legendarni golman Real Madrida i reprezentacije Španije Iker Casillas jučer je i zvanično okončao karijeru, pa su se mnogi prisjetili legendarne priče kada je kao klinac ocu iz džepa izbio milion eura!

Bilo je to davno, dok je Iker još bio dijete, ali priča je zaista legendarna i vrijedi je ponoviti dosta puta.

Otac ga je jedne prilike poslao da mu uplati listić u kladionici. Odigrao je 15 parova, a dobitak je bio 1,2 miliona eura. Ipak, maleni Iker je zaboravio uplatiti listić i novac je potrošio na nešto drugo, vjerovatno na neku igračku ili slatkiš.

"Jednom prilikom, kad sam imao sedam ili osam godina, ne sjećam se točno, otac me poslao da mu uplatim listić u sportskoj kladionici. Odigrao je 15 parova. Svi su bili tačni", kazao je prije otprilike godinu dana Iker i prisjetio se kako je otac reagovao kada je čuo za užasne vijesti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Eto, događa se. Ispada kako sam ocu izbio velik novac iz džepa, ali nakon tog dana više nikada o tome nije govorio. Ali, znam da bi nam toliko novca u ono vrijeme jako dobro došlo", kaže Iker.

Možda je tada Iker kriv što u porodicu nije došao veliki novčani iznos, ali je tokom karijere zaradio vjerovatno i 100 puta veću cifru pa otac danas sigurno ne žali za propustom svog djeteta.

Top Komentari

AmarSahi
A danas djeca umjesto da uzmu pare da kupe čokoladicu, oni idu pa kupuju nargile koje su štetne isto kao i cigare, ili sjede po kafićima, ili idu po kladionacama iako nemaju 18
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi