Roma ispala od Seville

Gluhi telefoni u Romi: Džeko jedno, Pellegrini drugo

Admin Čaušević

Još jedna sezona za Romu je okončana bez trofeja, ali i plasmana u Ligu prvaka nakon što je Vučica potpuno podbacila protiv Seville. 

Sevilla je u osmini finala Europa lige bila bolji rival od početka do kraja meča. Andalužani su pobijedili s 2:0, te su se potpuno zasluženo plasirali u narednu rundu nokaut faze Europa lige.

U izjavi poslije utakmice Edin Džeko nije krio razočaranje te je kritikovao sve redom, posebice stručni štab na čelu s Paulom Fonsecom.

"Sve me razočaralo. Nikada nismo bili u utakmici. Pojeli su na nas u svemu - brzini, tehnici i pripremi utakmice. Nikad nismo bili u igri" rekao je Džeko te dodao:

"Svi trebamo sebi postaviti pitanje kako bi bili konkurentni na međunarodnom nivou. Postoje ljudi koji trebaju odgovoriti, ja sam ovdje da igram. Razočaran sam jer nikad nismo bili u utakmici."

Nakon Džekine izjave kao da je uslijedila igra gluhih telefona pošto je Lorenzo Pellegrini u svojoj izjavi stao na loptu, te je veznjak za razliku od napadača pokušao da smiri situaciju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ne znam šta nam je falilo, Sevilla je odigrala veliku utakmicu i zaslužila je prolazak. Postoji dosta bijesa i razočarenja, ali u ovom trenutku je bolje razmisliti i ne pričati previše jer će se reći stvari koje se ne žele reći", poručio je mladi veznjak.

Za fudblere Rome slijedi period odmora, dok će novi vlasnici morati brzo reagovati i pronaći najbolja rješenja da Vučicu ponovo učine konkurentnim timom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.