Tuzla City dočekuje Krupu

Nalić optimista: Ulazimo sa imperativom pobjede, bit ćemo bolji iz dana u dan

Samir Mlaćo

Nakon poraza od Širokog Brijega na otvaranju sezone, pred nogometašima Tuzle City je novi ispit. U Tuzlu stiže Krupa i izabranici Zlatana Nalića nadaju se prvim bodovima.

Upravo je Nalić govorio pred sutrašnji meč. Jasno je da Tuzlaci razmišljaju samo o tri boda.

"Ne razmišljamo oneupjesima. Imamo utakmicu sa Krupom, a u Širokom Brijegu smo igrali dobro, imali 60 posto posjed lopte, stvorili šest prilika, a četiri šanse su bile vrhunske. Zadovoljni smo tom utakmicom, ali nismo zadovoljni rezultatom. U subotnji meč ulazimo pod imperativom pobjede", kazao je Nalić.

O igračkom kadru.

"Imali smo mnogo bolesti, nismo mogli formirati tim, stigli su nedavno Nikolić, Crnkić, te Barišić, a imali smo i prije toga igrače koji su kasno stigli. Naš tim je još uvijek u fazi okupljanja i očekuje se da iz dana u dan budemo sve bolji. Faktički se još uvijek okupljamo. Naš zadatak je ići iz utakmice u utakmicu i uzimati bodove bez obzira gdje igramo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Atmosfera u ekipi, da li ima straha od korone?

"Vjerujte da o tome malo razmišljamo. Poštujemo pravila, nisam primjetio strahove. Mi pokušavamo ispuniti sve norme od Saveza, ali nemoguće je to provesti toliko detaljno".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.