"Željezničar je u srcu, postoji kontakt s Tuzla Citiyem, ali prioritet je inostranstvo"
Memija se kao mlad dokazao u Premijer ligi sjajnim nastupima u dresu Željezničara, a ako se izjalovi transfer u inostranstvo nije isključeno da ga ponovo gledamo na premijeligaškim stadionima

Kerim Memija za SportSport.ba

"Željezničar je u srcu, postoji kontakt s Tuzla Citiyem, ali prioritet je inostranstvo"

D. Kurbegović

Mnogo igrača još nije pronašlo nove sredine ili su tek raskinuli ugovore s klubovima, te su u potrazi za novim izazovima.

Jedan od igrača koji je svakako interesantan na tržištu je i 24-godišnji Kerim Memija. Ovaj nogometaš, koji uspješno može nastupati na pozicijama desnog i lijevog bočnog, ali i desnog krila prije dva dana zvanično je postao slobodan igrač. Nije dugo trebalo da se jave određeni klubovi, ali kako je za SportSport.ba istakao ovaj nogometaš fokus je na tome da se karijera nastavi u inostranstvu.

"Prije tri dana mi je zvanično istekao ugovor s danskim Vejle BK, te sam i zvanično slobodan igrač. Nekoliko puta su mi iz kluba nudili produženje ugovora, ali sam želio da promijenim sredinu i nisam pristao. Malo sam se i zasitio, daleko sam i od kuće, tako da sam napustio Dansku i karijeru sigurno neću nastaviti u toj zemlji", ističe Memija.

Prema saznanjima našeg portala, Tuzla City je pokazala interes za vaše usluge

"Ne mogu vam puno kazati na tu temu, istina bio je kontakt s tim klubom, ali meni je zaista na prvom mjestu ostanak u inostranstvu. To je što vam u ovom trenutku mogu kazati na tu temu", kaže bivši mladi reprezentativac BiH.

Prati igre i situaciju u klubu s Grbavice

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar je u srcu, to je moj klub, naravno da pratim sve oko kluba. Nadam se da će na 100 godišnjicu kluba ove sezone osvojiti titulu, mislim da uz malo sreće mogu btii ispred ostalih konkurenata za vrh", kazao je za SportSport.ba Kerim Memija.

Kerim Memija je svoju pažnju skrenuo u omladinskim kategorijama Željezničara, gdje je odskakao od ostalih igrača, te je sa 18 godina debitovao za seniore kluba s Grbavice, gdje je uspješno nastupao tri sezone. Nakon toga dolazi poziv iz Danske i odlazak u Vejle BK. Prošao je sve omladinske selekcije BiH, a bio je i kapiten mlade reprezentacije BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Nekoliko puta mu nudili produženje ugovora, ali nije pristao, hahhaaha. E Kerime Mumijo, da su oni tebi ista ponudili ne bi se ti sad vucaro po bh medijima i nudio kojekakvim City-ima. Jos jedna iz Seljine fabrike gluposti.
3 4
BordoBijeli_exyu_sa
Klocina i jest za želje, njima bi valja da izbore evropu opet
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi