Trenutno je u Željezničaru

Štilić bio na korak od transfera u Ligu petice

Admin Čaušević

Semir Štilić se prošlog ljeta poslije desetak godina igranja u inostranstvu vratio u svoj Željezničar, brzo se nametnuo te postao najbolji igrač i kapiten Plavih s Grbavice. 

Štilić definitivno daje dimenziju više igri Željezničara, iako ima 32 godine te polako ulazi u jesen karijere, još uvijek pokazuje da nije za staro gvožđe.

Sarajlija je najbolji fudbal u životu igrao dok je nastupao za Lech. U razgovoru za 1921.ba prisjetio se događaja kada je bio na korak od transfera u Bundesligu i Werder Bremen.

"Bilo je kontakta, ne samo s Werderom već i s drugim klubovima. Poslije jedne pauze smo igrali generalku pred početak drugog dijela sezone, baš protiv Werdera, zabio sam oba gola, mi smo izgubili 3:2, ali eto nešto se izdešavalo da nisam otišao u Werder, ali niti jedan drugi klub, ali ne mogu da žalim što sam ostao u Poljskoj", rekao je Štilić.

Od povratka u Premijer ligu Štilić je postigao nekoliko fantastičnih golova, a kao najdraži istakao je onaj protiv Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najdraži gol možda onaj na Koševu, drag mi je i slobodnjak protiv Tuzla Cityja, zabio sam i lijepe golove Borcu i Sloboda. Bilo je lijepih golova, nadam se da će ih biti još više", rekao je Štilić.

Za najdražeg igrača s kojim ili protiv kojeg je igrao izabrao je Roberta Lewandowskog, Štilićev "robot fudbaler" bi uglavnom imao karakter legendarnog Francesca Tottija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.