Osmanković zvanično predstavljen: Tereni su bolji nego u BiH, a igra se i brži nogomet

Potpisao ugovor na četiri godine

Osmanković zvanično predstavljen: Tereni su bolji nego u BiH, a igra se i brži nogomet

S. Mlaćo

Kemal Osmanković je danas i zvanično predstavljen u NK Lokomotiva Zagreb.

Osmanković je u 1.HNL stiže iz FK Željezničar nakon što mu je istekao ugovor.

Za novu sredinu imao je samo riječi hvale.

"U HNL-u se igra brži nogomet u odnosu na Premijer ligu BiH. Bolji su tereni ovdje. Vjerojatno bolji tereni utječu na brži tempo igre u HNL-u. Konkurencija je pozitivna jer je to ono što igrače čini još boljima. Na meni je da radim, da radom opravdam dolazak u Lokomotivu, a na treneru da procijeni tko će igrati. Ne plašim se konkurencije, nego gledam na nju kao na priliku koja će tjerati kvalitetu moje izvedbe na još veću razinu", kazao je defanzivac za stranicu kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svjestan je novog izazova.

"Prije svega, želim opravdati svoj dolazak u Lokomotivu i čim prije se nametnuti treneru, da ponovimo dobra izdanja od ove sezone i da na kraju pokušamo osvojiti i neki trofej", dodao je Osmanković.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

podstanarsalavora
Sretno,al dabogda
4 1
E.Car
Sretno Kemo i samo glavu gore i radom ćeš sve postići a kvalitet posjeduješ.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi