Želja mu se ostvarila

Trener Connahs'a želio je isključivo Sarajevo: "Dajte Bosance!"

Edmir Škorić

Menadžer Connahs Quaya Andy Morrison komentarisao je na Twitteru nešto malo prije nego što je voljom žrijeba odlučeno da njegov tim igra protiv Sarajeva u 1. pretkolu Lige prvaka.

Velški prvak prvi put će igrati Ligu prvaka nakon što je prethodno osvojio titulu u nacionalnom šampionatu.

Kao nenosioca Velšane je žrijeb 'gurnuo' prema bh. prvaku, ali u prilog Connahsu ide činjenica da će se igrati jedna utakmica i to u Velsu, osim ako UEFA ne odluči drugačije i ne pošalje oba tima na neki neutralan teren.

Zanimljivo da je Morrison priželjkivao FK Sarajevo za rivala, budući da je prije žrijeba napisao na Twitteru:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Vrlo ponizno je slušati himnu Lige prvaka i onda čitati imena sva tri naša protivnika. Sve tri ekipe koje su nosioci drže fige moleći se da dobiju Connahs Quay. Dajte Bosance!", poručuje Morrison. Radi se o treneru koji je pet godina na čelu Connahsa, a kao igrač je između ostalog nastupao za Manchester City, čiji je bio kapiten.

Želja mu se ostvarila, a osim Sarajeva njegov tim je za potencijalne rivale imao moldavski Sheriff i srbijanskog prvaka, ekipu Crvene zvezde.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.