Velež se vraća na pobjedničke staze

Ovčina: Ovo je bila timska pobjeda, sada idemo po tri boda na Pecaru

Edmir Škorić

Haris Ovčina, ofanzivac Veleža, govorio je za SportSport.ba o pobjedi nad Zrinjskim.

Rođeni su loše otvorili prvenstvo i dožvijeli su poraz na Grbavici od Željezničara (3:0), no već u drugom kolu druga priča. Tim je nadigrao ekipu Zrinjskog i zasluženo slavio s 2:0.

"Puno nam znači ova druga vezana pobjeda nad Zrinjskim i sigurno da je došla u pravom trenutku jer nam se prethodno samopouzdanje poljuljalo nakon utakmice sa Željezničarom. Međutim, to je tek početak sezone i pobjeda je došla u pravi trenutak. Bili smo sretni zbog pobjede. Zasluženo smo svojom borbom ostvarili tri boda. Nema puno prostora za slavlje jer već u utorak imamo tešku utakmicu sa Širokim na Pecari", rekao je Ovčina za SportSport.ba, dodavši:

"Mislim da je cijela ekipa bila kao jedno i da je upravo to presudilo. Ovo je timska pobjeda i svi smo doprinijeli na kraju ovoj pobjedi - i prva postava i rezerve i stručni štab".

Već u utorak Velež gostuje Širokom Brijegu, pa za vikend dočekuje Krupu u 4. kolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.