Motivacija kao jedno od najjačih oružja: Feđa Dudić to savršeno radi i svaki put upali

Nije sve u talentu...

Motivacija kao jedno od najjačih oružja: Feđa Dudić to savršeno radi i svaki put upali

E. Škorić

Motivisati igrače pred svaku utakmicu nije lako, ali postoje treneri koji taj dio savršeno dobro rade.

U BiH treneri također koriste motivacijske govore ili na neke druge načine igrače "nabriju" do te mjere da ovi polete terenom i ostvare pobjedu koja bi sasvim sigurno bila upitna da nije bilo upravo tih medota motivisanja.

Feđa Dudić, trener FK Velež, zna itekako da igračima u glavu usadi da su oni ti koji su bolji i jači od protivnika, čak i ako to nije slučaj. Iako je pravi diplomata i sjajno barata riječima, ovaj put se Dudić poslužio jednom fotografijom.

Naime, prije utakmice sa Zrinjskim u svlačionici je zalijepio sliku na kojoj Veležov bulldog vreba biftek sa zastavom Zrinjskog na stadionu Rođeni. Ishod - 2:0 za Velež.

Sad se vraćamo na januar 2019. godine. Velež je savladao Radnik, a Dudić je obavio veliki posao prije utakmice kada je "zloupotrijebio" izjavu tadašnjeg trenera Radnika Slobodana Starčevića, koji je govorio kako uopšte ne sumnja u pobjedu nad Veležom.

Tada je igrače Veleža u svlačionici dočekao papir sa isprintanom izjavom Starčevića koji gostima nije davao nikakve šanse. Ishod znate...

Zanimljivo da je Dudić isto uradio i uoči gradskog derbija sa Zrinjskim u kojem su Rođeni također slavili.

Tada je igračima sugerisao na poruku s transparenata navijača Zrinjskog, koji su na treningu pred derbi od igrača taržili da "pobijede na livadi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio nam je to dodatni motiv", rekao je tada Dudić, koji uz sve svoje trenerske kvalitete posjeduje i tu da igrače motiviše i spremi na psihološkom planu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Beli98
Covjek je trenercina a vi pricajte sta hocete. Bravo za Velez, nadam se da ce ici u Europu ove godine jer to sigurno i zasluzuju.
6 0
TesanjskiBrnjo
Covjek igro lopte sto bi se reklo po nasim njivama i zna kako funkcionise seljacki bh. livadic (igrac).
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi