Jadon Sancho izgubljen, Manchester United se odmah okrenuo planu B

Edmir Škorić

Nakon što je iz Borussije Dortmund stigla najava da će Jadon Sancho ostati u klubu i naredne sezone, Manchester United je morao da mijenja plan.

Plan A je bio Sancho, a kada je on propao - kreće plan B. Kako javljaju brojni mediji u Engleskoj i Italiji, to će biti mladi napadač Fiorentine Federico Chiesa, a treća opcija je Douglas Costa iz Juventusa.

"Planiramo Sancha imati u svom timu ove sezone, odluka je konačna. Mislim da to odgovara na sva naša pitanja. Prošlog ljeta prilagodili smo Jadonovu platu da odgovara razvoju njegovih predstava. Dakle, u kontekstu smo mu već produžili ugovor do 2023. godine", rekao je direktor Borussije Michael Zorc i poprilično rastužio sve navijače u Manchesteru.

Chiesa, koji je dvije godine stariji od Sancha (20), može da igra na svim pozicijama u napadu i zbog toga je tražena roba i zbog toga je zapao za oko Ole Gunnaru Solskjaeru. Fiorentina zna da su brojni velikani zainteresovani za Chiesu i ne želi ga pustiti za manje od 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je opet znatno manje od 100-120 miliona eura koliko bi United morao da plati Borussiji za Sancha. Iskusnija alternativa za Sancha je Douglas Costa koji puni 30 godina i on nije di+o Juventusovih planova za budućnost, a povezuje se i sa Manchester Cityjem.

On bi trebao da košta od 30 do 40 miliona eura, što je prednost, ali vjeruje se da je Unitedu primarni cilj talentovan i mlad napadač kao što su Sancho ili Chiesa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.