Širokov u centru skandala

Bivši ruski reprezentativac nokautirao sudiju, on ga odmah prijavio policiji

Edmir Škorić

Roman Širokov, nekadašnji ruski reprezentativac, našao se u centru skandala.

Na jedan jako ružan način je Širokov dospio na naslovnice ruskih portala i novina. On je na jednoj amaterskoj utakmici napao sudiju i udario ga nogom u stomak.

Sve je počelo tako što sudija nije dosudio jedan penal u korist njegove ekipe, pa je Širokov potom dobio crveni karton, a onda udario sudiju šakom u glavu. Ni tu se nije zaustavio, pošto ga je udario i nogom u trbuh.

Snimke incidenta odmah su proslijeđene policiji, a sudija Nikita Danchenko ubrzo je objavio fotografiju koja otkriva posljedice udara.

Bivši igrač ruske reprezentacije uputio mu je izvinjenje ali svejedno je Nikita odlučio da podnese kaznenu prijavu policiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.