Nakon suspenzije oglasio se i FS Rusije

Zabrana nastupa na velikim takmičenjima

Nakon suspenzije oglasio se i FS Rusije

Admin Čaušević

Svjetska anti-doping organizacija WADA izrekla je reprezentaciji Rusije nastup na velikim takmičenjima u naredne četiri godine. 

To u suštini znači da Rusija neće imati pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu u fudbalu koje će se 2022. godine odigrati u Kataru.

Nedugo nakon izricanja suspenije oglasio se i FS Rusije s porukom da FIFA još uvijek nije zauzela zvanični stav te da postoji mogućnost da Rusi ipak zaigraju na sljdećem Mundijalu.

"FS Rusije još uvijek nije zaprimio zvanični stav FIFA-e poslije odluke WADA-e. Pažljivo pratimo poštovanje antidoping pravilnika i nadamo se da FIFA neće iskazati restrikcije našim timovima", saopšteno je iz krovne kuće ruskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bivši potpredsjednik FIFA-e Vyacheslav Koloskov je kazao kako je ubijeđen da suspenzija neće odnositi na fudbal.

Inače, Rusi imaju pravo na žalbu do 30. decembra ove godine, ali kako stvari stoje teško da će se nešto promijeniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi