Rusija ipak može igrati na Svjetskom prvenstvu, ali s drugim imenom

Bar nešto

Rusija ipak može igrati na Svjetskom prvenstvu, ali s drugim imenom

E. Škorić

Svjetska antidopinška agencija (WADA) u ponedjeljak je objavila kako je suspendovana Rusija za Olimpijske igre i za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Iako se prvobitno smatralo da Rusi nikako nemaju pravo nastupa u Kataru na Svjetskom prvenstvo 2022. godine, sada je pojašnjeno da će ruski nogometaši moći nastupati, ali ne pod zastavom i imenom svoje zemlje.

"Ako se Rusija i kvalificira, neće smjeti nastupiti pod tim imenom, nego je postavljen mehanizam prema kojemu može podnijeti zahtjev za nastupom na neutralnoj osnovi", izjavio je predsjednik WADA-ine Komisije za žalbe Jonathan Taylor na pitanje o mogućem nastupu Rusije na SP-u u Kataru.

Rusi su suspendovani na četiri godine, ali igrat će na Evropskom prvenstvu narednog ljeta.

Top Komentari

Ade1987
Ili hi suspendujes da ne igraju skroz ili hi pustiš sta lupate!!!
2 0
Saray
Svakog igrača provjeriti prije nastupa i nek igraju.Sad nešto lupaju s drugim imenom preseravanja ,a na kraju će pustiti pa nije to Letonija već Rusija.....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi