"Bolji je nego što sam ja bio u tim godinama"

Haaland ne može da vjeruje kakva "zvijer" od 15 godina trenira u Dortmundu

Edmir Škorić

Napadač Borussije Dortmund Erling Haaland bio je pun hvale za omladinca tog tima Youssoua Moukoka, rekavši da nikada nije vidio 15-godišnjeg igrača s takvom kvalitetom.

Iako ima samo 15 godina, Moukoko već trenira s prvom ekipom Borussije i norveški npadač smatra da ni sam nije bio tako dobar u tim godinama.

"Moukoko je mnogo bolji nego što sam bio ja s 15 godina- U toj je dobi već trenirao s Dortmundom dok sam ja još bio u omladincima Byrnea", kazao je Haaland.

Norveški napadač rekao je da ne želi staviti Moukoka pod pritisak, ali je dodao da nikada nije vidio 15-godišnjaka s takvom kvalitetom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Dortmundu planiraju Moukoku dati priliku da debituje čim napuni 16 godina naredne sezone. Sa samo 13 godina je Nijemac kamerunskog porijekla igrao za U-17 selekciju Borussije.

U sezoni 2017./2018. postigao je 40 golova u 28 utakmica, a 2018/2019 podigao je rekord na 46 u 25 utakmica. U sezoni 2019./2020. je sa samo 14 godina prekomandovan u U19 tim Borussije, a u svom prvom meču u toj kategoriji postigao je šest golova u pobjedi 9:2 protiv Wuppertala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.