Francuz napusti klub

Juventus se lijepom porukom oprostio od Matuidija

S. Bošković

Juventus je danas potvrdio da Blaise Matuidi napušta Torino.

Ovaj 33-godišnji veznjak u Juventus je stigao 2017. godine iz PSG-a za 25 miliona funti, a karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Interu iz Miamija, klubu kojeg vodi David Beckham.

U tri godine provedene u Juventusu Matuidi je osvojio pet trofeja, a u upravo s brojem trofeja ovaj tim je počeo oproštajnu poruku:

"S našim bojama na leđima borio se i igrao svim srcem u svakoj utakmici; konstantno praveći pritisak na protivnike, prekidajući napade protivničke napade, te je započinjao naše napade.

Nakon tri godine i pet titula (Tri Scudetta, kupom i Super Kupom Italije) Matuidi i Juventus si govore zbogom s prekidanjem ugovora fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osvajać Svjetskog prvenstva iz 2018. godine s Francuskom ima pobjednički DNA, što je pokazao i u PSG-u, u kojem je igrao prije dolaska u Torino".

Između ostalog, iz Juventusa podsjećaju da je Matuidi odigrao 133 meča za Juventus, te da je jedino Dybala odigrao meč više od njega. Na kraju su mu se u klubu zahvalili za sve, te poručili da mu žele sreću, kao i da će uvijek imati posebno mjesto u Juventusu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.