Zrinjskom samo bod protiv Radnika

Žižović: Sada nemamo izbora nego ići u Banjaluku na pobjedu

Endin Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Zrinjskog večeras su osvojili samo bod protiv Radnika (0:0) u utakmici 3. kola Premijer lige.

Nakon poraza od Veleža očekivalo se da se igrači Zrinjskog iskupe svojim navijačima, ali su i večeras zakazali. Meč u Mostaru završen je bez golova iako je bilo dobrih prilika na obje strane.

"Rezultat nas aposlutno nezadovoljava. Željeli smo maksimalno pobjedu, ali nismo uspjeli. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i falio je gol. Iz sijaset opasnih situacija falio je samo gol. U drugom poluvremenu pokušali smo da napadnemo, nismo puno stvorili prilika, možda dvije-tri. No, poremetila nas je i neugodna povreda Bilbije gdje smo izgubili na kreatrivnosti. Po meni, bili smo bliži pobjedi i možda je zaslužili, ali jednostavno tako to ide u fudbalu kada to očekuješ i maksimalno želiš to nekad i ne ide. Čestitam Radniku na osvojenom bodu, došli su da se brane i u tome su uspjeli. Mi se okrećemo dalje i meču u Banjaluci gdje moramo nadoknaditi ove propuštene bodove iz prva tri kola", rekao je Žižović.

Osvrnuo se i na izmjene koje je večeras napravio.

"Bili smo prisiljeni da izvedemo Nemanju, nismo očekivali da će to biti. Imali smo i u tim promjenama nekoliko igrača koji nisu bili na nivu. Izmjene nam nisu donijele ništa specijalno i ne možemo time biti zadovoljni. Jednostavno kada ganjate rezultat i želite svim silama da kreirate nešto, pojavili su se problemi kod Stojkića kod zamora iako je on bio raspoložen. Ostale igrače koji smo mijenjali nisu bili u ritmu i to je to. Okrećemo se dalje prvenstvu, neočekivano je teška situacija, ali se moramo okrenuti radu jer samo tako možemo izaći iz ove vrlo neprijatne i nepredviđene situacije".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjaluka je nezgodan teren za "vađenje"?

"Svaki je nezgodan. Pogotovo u ovoj ligi koja je podjednaka, nemamo drugog izbora nego ići na pobjedu. Borac respektujemo i sutra se okrećemo toj utakmici", dodao je trener Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.