Ne ide mu se iz kluba

Ozil razočarao čelnike Arsenala: "Ja sam taj koji odlučuje da li će ići, a ne drugi ljudi"

Endin Čaušević

Njemački fudbaler Mesut Ozil je daleko najplaćeniji fudbaler u Arsenalu jer sedmično inkasira čak 350.000 funti.

Ozil je odbio smanjenje plate, a zbog toga londonski klub želi učiniti sve što može kako bi ga prodali ovog ljeta ili čak raskinuli ugovor s njim. Nijemac ima saradnju do ljeta 2021. godine, ali uporno odbija da napusti Emirates.

Arsenal mu je čak predložio raskid saradnje i odštetu, ali je Ozil i to odbio. On jednostavno ne želi da napusti klub jer mu je očito jasno da mu više niko neće dati platu kakvu ima trenutno u Arsenalu.

Ozil se konačno oglasio o svemu, te je poručio da je on taj koji odlučuje da li će ići iz Arsenala ili ne. Dodao je da želi da ga ostali poštuju jer ima ugovor s Arsenalom na još godinu dana.

"Ja sam taj koji će odlučiti kada će otići, a ne neki drugi ljudi. Imam još godinu dana ugovora i očekujem da me poštuju još uvijek u klubu. Situacija je teška, ali volim Arsenal i želim ostati ovdje. London je moj dom i bez obzira šta se dešavalo prethodne dvije godine sretan sam tu i mentalno veoma jak. Nikada ne odustajem i želim pomoći svom timu jer znam šta mogu uraditi na terenu. Ne želim da idem i to je to", rekao je Ozil.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.