Potpisao na tri godine

Arsenal predstavio Williana: Brazilac izabrao zanimljiv broj · Zvanično

E. Škorić

Sada je i zvanično, mada se to zna odavno, Willian je novi nogometaš Arsenala.

Tridesetdvogodišnji brazilski krilni napadač napustio je Chelsea nakon sedam godina i karijeru nastavlja u gradskom rivalu sa Emiratesa.

Willian je još ranije sve dogovorio s Topnicima i dolazi kao slobodan igrač, a londonski klub danas je s navijačima podijelio tu radost i predstavio svoje najveće ovoljetno pojačanje, barem do sada.

Willian je odigrao 339 utakmica za Chelsea i postigao je 63 gola, a sa Plavcima iz zapadnog Londona je osvojio dvije Premier lige, FA kup, EFL kup i Evropsku ligu.

"Vjerujem da je igrač koji za nas može zaista napraviti razliku. Pratili smo ga posljednjih nekoliko mjeseci, imali smo jasnu namjeru da se pojačamo s ofanzivcem i krilnim igračem i on je igrač koji nam daje mnogo svestranosti, može igrati na tri ili četiri različite pozicije. Ima iskustva sa svime u nogometnom svijetu, ali još uvijek ima ambiciju doći ovdje i pridonijeti tome da klub dovede tamo gdje i pripada. Zaista sam bio impresioniran svim razgovorima koje sam obavio s njim i koliko je želio doći", rekao je trener Arsenala Mikel Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Willian je potpisao ugovor na tri godine i nosit će dres s brojem 12. Taj broj je nekada znao nositi i Thierry Henry, a kasnije Olivier Giroud.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.