Traži novi klub

Smail Prevljak napušta Salzburg, poznato novo odredište?

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Smail Prevljak (25) najvjerovatnije će napustiti Salzburg.

Prevljak je igrao na posudbi u belgijskom Eupenu i postigao je četiri gola na pet utakmica, a sigurno bi brojke bile i uvjerljivije da nije bio prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa.

Prevljak se nakon svih dešavanja vratio u Austriju, a u Eupenu su izrazili želju da ga ponovo vide u svom dresu.

Ipak, u ovom trenutku Prevljak je bliže ostanku u Austriji i to ne u Salzburgu, koji ima zaista paklene igrače u ofanzivnom dijelu, već u Wolfsbergeru.

Radi se o respektabilnom austrijskom prvoligašu koji će biti konkurent Salzburgu u prvenstvu (bar će to pokušati) i koji je navodno uspostavio kontakte sa Red Bullom oko transfera Prevljaka.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Morat će se WAC dobro namučiti jer Salzburg ne planira tek tako pustiti 25-godišnjaka koji ima ugovor do ljeta 2022. godine i koji je na 48 mečeva u dresu prvaka Austrije zabio 15 golova uz tri asistencije, a prethodno je u 45 nastupa za Liefering postigao 24 gola. Dok je bio član Mattersburga, imao je 18 golova na 36 mečeva.

Sve to ukazuje da se radi o pravom golgeteru i kvalitetnom igraču, ali činjenica je da Prevljak teško može dobiti pravu priliku u Salzburg i najbolje i za njega i za klub je da pronađe ekipu u kojoj će igrati, a da li će to biti Wolfsberger, prodaja ili posudba, vidjet ćemo u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.