Salzburg bez problema odbio ponudu od 30 miliona eura

Ne žele pustiti Daku

Salzburg bez problema odbio ponudu od 30 miliona eura

E. Škorić

Patson Daka je jedan od najboljih igrača Salzburga, čak i dok je Erling Haaland bio tu.

Ovaj 21-godišnjak je prošle sezone na 31 utakmici austrijske Bundeslige postigao 24 gola uz osam asistencija, a nakon dobrih izdanja u dresu Salzburga, stigli su brojni interesi iz Liga petica.

Lille je navodno ponudio 30 miliona za Daku, spreman je dobro da ga plati i Marseille, u Njemačkoj postoji interes Borussije Moenchengladbacha, a u Italiji Milana kojeg bi mogao preuzeti Ralf Rangnick, Nijemac koji je bio i zadužen za pronalaženje talenata kao što je Daka za Red Bull.

Unatoč bogatim ponudama, sportski direktor Salzburga Christoph Freund tvrdi da će klub pokušati da zadrži tamnoputog napadača.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Mnogi bi klubovi rado vidjeli Daku, ali nismo u planu da ga prodamo", rekao je Freund, a igrač ima ugovor do ljeta 2024. godine. Do produženja ugovora posljednji put je došlo u decembru 2019. godine.

S druge strane, čini se da je puno vjerojatnije da će otići Mađar Dominik Szoboszlai, koji AC Milana posebno zanima.

Promo

Top Komentari

MartinPalermo
Koji AC Milan posebno zanima....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi