Plemići poraženi u Banjaluci

Majstorski potezi Ziljkića i Vranješa donijeli FK Borac pobjedu protiv HŠK Zrinjski

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Borac je u derbi susretu 4. kola Premijer lige na Gradskom stadionu u Banjaluci savladao Zrinjski iz Mostara rezultatom 1:0.

Borac odlično otvara meč i već u četvrtoj minuti dolazi do vodstva. Ziljkić odlično prolazi po lijevoj strani, dodaje do Stojana Vranješa, a ovaj matira Horkaša za 1:0.

Ziljkić nekoliko minuta kasnije dobro šutira iz slobodnog udarca, Horkaš sigurno brani, da bi potom Zrinjski preuzeo terensku inicijativu i bili su bolji tim u ostatku prvog dijela.

Veliku šansu gosti imaju u 20. minuti kada se Tičinović našao pred Pavlovićem. Pokušao ga je lobovati, ali golman domaćeg tima brani.

Napadao je mostarski tim konstantno i u nastavku prvog dijela. Ipak, nije bilo završnog šuta i Borac je bez većih problema čistio sve opasnosti ispred svog gola.

Imali su domaći dobar pokušaj preko Vranješa u finišu prvog dijela, ali ovog puta Horkaš bez većih problema brani, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Otvoreno se krenulo i u drugo poluvrijeme. Dujakovića je u 49. minuti izblokirao vlastiti saigrač u šutu sa distance, a zatim u narednom napadu Vojnović iz dobre šanse šutira pravo u Horkaša.

Zatim isto čini i Milojević, a zatim u samo dvije minute Zrinjski stvara dvije velike šanse. Prvo Govedarica šutira tik uz stativu gola domaćeg tima, a zatim nakon kornera Mašić dobro gađa, Pavlović se nije ni pomakao, no lopta odlazi pored gola.

Vlado Jagodić je zatim malo zatvorio meč, dok je Mladen Žižović bacio sve karte u napad. Međutim, Borac je do kraja uspio da sačuva prednost i da dođe do nova tri boda.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Borac - Zrinjski 1:0 (Vrenješ 5')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Pavlović, Kujundžić, Jovanović, Danilović, Dujaković, Vojnović, Lukić, Vranješ, Milojević, Ziljkić, Zakarić. Još su igrali: Radulović, Ćosić, Kajkut, Cruz i Bosančić.

Zrinjski: Horkaš, Ćorluka, Zlomislić, Barbarić, Stojkić, Todorović, Mašić, Jakovljević, Trebotić, Enin, Tičinović. Još su igrali: Govedarica, Filipović, Kunić, Bekić, Zec.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.