Kolege iz reprezentacije

Higuain na najbolji mogući način opisao šta bi se Messiju desilo kada bi otišao u Premiership

Gonzalo Higuain i Lionel Messi se vrlo dobro poznaju jer su skupa igrali u reprezentaciji Argentine dugi niz godina. 

Zbog toga je popularni Pipita itekako kompetentna osoba da govori o karijeri Messija. Proteklih dana pominjalo se kako bi jedan od najboljih fudbalera svih vremena mogao napustiti Barcelonu, a kao moguća destinacija spominjao se i Premiership, odnosno ekipa Manchester Cityja.

Higuain smatra kako to ne bi bila dobra opcija za zvijezdu Barce jer bi ga štoperi Premiershipa 'uništili'.

"Engleska liga je užasno teška i komplicirana. Za početak, stoperi su građeni kao ormari i samo mlate, a suci ništa ne sude. Ja se nisam mogao adaptirati šest mjeseci i ta liga nema veze sa španskom. Leo igra fudbal na drugom nivou i ne znam kako bi na njega to uticalo, ali ne bi mu bilo lako", kaže Pipita.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Higuain je igrao u Engleskoj šest mjeseci kada je bio na posudbi iz Juventusa u Chelseaju.

Na 14 utakmica za Plavce upisao je pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.