Nastavljena 'čistka' u Barci: Nakon Setiena bivši postao i Abidal

Francuz dvije godine bio sportski direktor

Nastavljena 'čistka' u Barci: Nakon Setiena bivši postao i Abidal

Počela je 'čistka' u Barceloni nakon historisjek bruke protiv Bayern Minhena u Ligi prvaka. 

Prvi je ceh platio trener Quique Setién, a u ovim trenucima objavljeno je kako je 'bivši' postao i Eric Abidal.

Podsjetimo, Francuz je u proteklom periodu bio sportski direktor kluba, a obzirom da je ekipa napravila nekoliko vrlo loših poteza u segmentu za koji je on zadužen, bilo je i za očekivati da će se ovo dogoditi. Na kraju je do prekida saradnje došlo nakon zajedničkog dogovora.

Abidal je sportski direktor Barcelone bio od ljeta 2018. godine, a prethodno je za ovaj klub igrao šest sezona i osvojio dvije titule prvaka Evrope. Tokom igračkih dana u Barceloni dva puta je dobio rak i oba puta ga pobijedio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da će izlaznim putem iz kluba uskoro i neki igrači, a među najvećim zvijezdama bit će Antoine Griemann i Luis Suarez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi