Andy Morrison se ne miri s porazom

Trener Nomadsa ne odustaje, sada je igrače Sarajeva optužio za simuliranje: "Neće nigdje dogurati"

Admin Čaušević

Andy Morrison je na početku meča dobio javnu opomenu jer žustro protestvovao kod sudije Robinsona smatrajući da igrači Sarajeva simuliraju. 

Sarajevo je u prvom pretkolu Lige prvaka s 0:2 pobijedilo Connah's Quan Nomadse, pokazalo se kao bolji i kvalitetniji protivnik te sasvim zasluženo prošlo dalje.

U izjavama poslije utakmice Morrison se nikako nije mirio s porazom. Igrače Sarajeva je nazvao simulatorima te smatra da Bordo tim uopšte neće daleko dogurati u evropskim takmičenjima.

"To nije fudbal i to je neprihvatljivo na bilo kojem nivou. Nikada u karijeri nisam vidio nešto tako. Ne znam gdje je utakmica išla i ne znam zašto se sudija nije tim pozabavio", rekao je Morisson za BBC.

"Ne znam zašto je sudiji trebalo da tek u 88. minuti pokaže prvi karton za simuliranje. Trebao je to uraditi već nakon osam minuta. Ne možete to raditi u fudbalu i dozvolio im je da se izvuku s tim."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije u pitanju ogorčenost, ali neće nigdje dogurati u ovom takmičenju" poručio je škotski trener.

Ma šta Morrison mislio pamti se rezultat što je i najvažnije. Sarajevo je u drugom pretkolu i već je u mislima na utakmici s Dynamom iz Bresta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.