Otputovao u Vels, ali nije igrao: Zašto Mustedanagić nije bio u konkurenciji?

Veznjak nije igrao protiv Velšana

Otputovao u Vels, ali nije igrao: Zašto Mustedanagić nije bio u konkurenciji?

Admin Čaušević

Zinedin Mustedanagić se našao na listi putnika za Cardiff, ali ga nije bilo na spisku prijavljenih fudbalera za utakmicu Connah's Quay Nomads - Sarajevo.

Mladi veznjak prema svemu sudeći neće zaigrati i u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Dynamo iz Bresta, a razlog je suspenzija od prije nekoliko godina.

Naime, kao član U19 tima Sparte iz Praga Mustedanagić je dobio crveni karton u duelu protiv Altinordua koj ise igrao u novembru 2016. godine.

Sudija Mitja Žganec je sadašnjem igraču Sarajeva u 52. minuti dodijelio direktan crveni karton nakon što je jednog od protivničkih igrača udario laktom u lice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U međuvremenu Sparta bh. veznjaka je slala na posudbe u Duklu, Ružomberok i Češke Budojevice. Ti timovi nisu igrali u evropskim takmičenjima, pa Mustedanagić nije imao kada i odraditi suspenziju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi