Tim iz Bresta poražen na domaćem terenu

FK Sarajevo pomno prati, novi neuspjeh Dynama u domaćem šampionatu

Fudbaleri Sarajeva su uspješno preskočili prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u drugom pretkolu će igrati protiv bjeloruskog Dynamo Bresta.

Ekipa Dynama je u prvom pretkolu pokazala da se sa njim nije šaliti pošto je sa 6:3 savladala i izbacila Astanu.

Utakmica drugog pretkola Lige prvaka između Dynama i Sarajeva bi se trebala igrati 26. augusta u Brestu. Dakle, već za pet dana.

Iako je nedavno savladao Astanu, Dynamo je danas pokazao da njegova forma i dalje "varira" što su odlične vijesti za FK Sarajevo.

Naime, Dynamo je vezao drugi poraz u šampionatu Bjelorusije. Danas je Dynamo u okviru 22. kola na svom terenu ugostio Belshinu koja se bori za opstanak i upisao poraz rezultatom 1:2.

Povela je Belshina preko Rekisha u 41. minuti da bi Dynamo poravnao u 53. preko Yuzepchukha. Ipak, gostima je pobjedu donio Kovel koji je za konačnih 1:2 pogodio pola sata prije kraja utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.